Keramische taferelen

Een groot aantal keramische taferelen dat Wilma maakt, ademt de sfeer van de tropen, zowel wat betreft thema als kleurgebruik. De taferelen hebben een levendige en vrolijke uitstraling.

Leesplanken

https://www.keramiekdetrupial.nl/keramische-taferelen/leesplanken

De leesplanken zijn uiteenlopend en uniek wat betreft thema en vorm. De basis wordt gevormd door keramische tegels van 10 bij 15 cm of door tegels van 10 bij 7 cm. De thema's zijn divers en iedere gebruikte tegel is uniek: van beelden typisch voor het wonen op een eiland tot weergave van een verzameling dieren uit Afrika. Afhankelijk van de illustratie, worden de tegels al dan niet raku gestookt. Sommige van de weergegeven leesplanken zijn te koop, anderen in privé bezit; dit staat aangegeven bij de betreffende leesplank.

 

Indien U interesse heeft in een leesplank, kunt U aangeven rond welk thema deze samengesteld moet worden. Dit kunnen heel andere thema's zijn dan u op de site kunt vinden. Denk bijvoorbeeld aan taferelen passend bij een boerderij, een selectie speelgoed, een bakker en een bakkerswinkel. Vervolgens zullen de maat en het aantal tegels in overleg met U bepaald worden. Zo krijgt U dan uw eigen unieke leesplank. Wanneer de leesplank niet voorradig is, wordt de levertijd met U afgesproken.

Een indicatie van de kosten van een tegel:

10x7cm €15
10x15cm €25
Frame, afhankelijk van de grootte €10 tot €50

 

Bekijk de leesplanken

 

Muurdecoratie

https://www.keramiekdetrupial.nl/keramische-taferelen/muurdecoratie

Met uitzondering van de geboortetegel, worden voor deze keramische taferelen eerst figuren uitgesneden uit klei. Deze worden biscuit gebakken en geglazuurd. In de meeste gevallen worden de kleifiguren gelijmd op een houten paneel, dat of geschilderd of gemozaïekt wordt.

 

De geboortetegel wordt geschilderd op een tegel van klei aan de hand van een voorbeeld, dikwijls het originele geboortekaartje.

 

Bekijk de muurdecoratie