Sieraden van keramiek

Wilma maakt voor haar kralen meestal gebruik van de techniek van het raku stoken om de kleur van de glazuur nog sprekender te maken. Dit proces verloopt als volgt:

  • Allereerst worden de kralen met de hand gevormd of uitgestoken uit een plak klei.
  • Dan worden de kralen biscuitgestookt in een elektrische oven en daarna geglazuurd en opnieuw gestookt.
  • Vervolgens worden de kralen in een speciaal oventje gestookt tot ongeveer 950 graden Celsius en abrupt afgekoeld, waardoor de glazuur barst.
  • De gloeiende kralen worden vervolgens in het zaagsel gedaan, waardoor de kralen zwart branden op die plekken waar de glazuur gebarsten is. Hierdoor krijgen de kralen hun unieke en karakteristieke zwart-geaderde uiterlijk, dat zichtbaar wordt wanneer de kralen grondig gepoetst zijn. Ieder individueel stookproces leidt tot een unieke kraal, zowel wat betreft het patroon van barsten als de kleur.

Kettingen

https://www.keramiekdetrupial.nl/sieraden/kettingen

De kralen van de kettingen worden met de handgevormd of uitgestoken uit een plak klei. Sommige kettingen bestaan uit kralen van dezelfde grootte en kleur, andere lopen op in grootte en variëren in vorm en kleur. Waar voor de kettingen kleine, niet-raku gestookte kralen zijn gebruikt, wordt dat uitdrukkelijk aangegeven. Steeds wordt de lengte van de ketting en het materiaal van de tussenkralen vermeld. Indien bij de ketting een bijpassende armband voorradig is, wordt dat nadrukkelijk bij het betreffende sieraad beschreven. De kralen worden geregen aan gecoated metaaldraad.


Bekijk de kettingen »

Armbanden

https://www.keramiekdetrupial.nl/sieraden/armbanden

De kralen van de armbanden worden met de hand gevormd of uitgestoken uit een plak klei. De armbanden bestaan primair uit raku gestookte kralen. Voor een selectie armbanden is een bijpassende ketting te bestellen; dat staat nadrukkelijk aangegeven. De kralen van de armbanden zijn geregen aan stevig transparant 0.8 of 1.0 mm elastiek en hebben geen sluiting.


Bekijk de armbanden »

Oorbellen

https://www.keramiekdetrupial.nl/sieraden/oorbellen

Vanwege het zeer kleine formaat van de gebruikte kralen, bestaan de oorbellen uit niet-raku gestookte kralen, die echter van een zelfde kleur glazuur zijn voorzien als corresponderende kettingen en armbanden. De oorhangers zijn gemaakt van alpaca zilver en zijn nikkelvrij. De tussenkralen zijn van metaal of van een metal look materiaal gemaakt.


Bekijk de oorbellen »

Horloges

https://www.keramiekdetrupial.nl/sieraden/horloges

Het keramiek rondom het uurwerk van de horloges is raku gestookt, evenals de kralen van de horlogeband. De onderdelen van het horloge zijn geregen aan transparant 1.0 mm elastiek en bevatten geen sluiting. De batterij is vervangbaar.

 

Bekijk de horloges »